Anneloes

van Hamburg

Tips voor meer authenticiteit vanuit nieuw bewustzijn

Wat is er eigenlijk (nog) authentiek in onze huidige wereld? Als ik om mee heen kijk dan zie ik weinig authenticiteit en daar waar ik het wél zie of ervaar wordt het vaak belachelijk gemaakt of als juist als nep weggezet. Willen we ons openen voor die nieuwe wereld vanuit nieuw bewustzijn dan mogen we ons weer openen voor alles wat zuiver en puur is, ongeacht wat anderen daar van vinden. Dat is misschien wel onze belangrijkste missie in 2024. Daar hebben we een heldere en zuivere intuïtie voor nodig, want we worden allemaal beïnvloed door mensen en door de media, iedere dag opnieuw. We houden onszelf als het ware gevangen en ik nodig je uit om het ware vrije authentieke mens zijn weer te herinneren.

In dit blog leg ik je uit wat authenticiteit eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is om authentiek te zijn, juist in deze tijd. Hoe het Christusbewustzijn, het nieuwe bewustzijn daar een sleutelrol in speelt. Je zult merken dat je tijdens het lezen van dit blog jezelf al meer bewust wordt van je authentieke zelf en je verbindende intelligentie. Dat er een verandering plaats vindt, een verschuiving in je zijn. Tot slot geef ik je 7 tips hoe je dit kunt integreren in je dagelijks leven.

Wat is authenticiteit?

Letterlijk betekent “authentiek” geloofwaardig, betrouwbaar of echt. Authenticiteit is de mate waarin iemand trouw is aan zijn eigen persoonlijkheid, geest of karakter, ondanks externe prikkels. De meest simpele vertaling zou zijn dat het gelijk staat aan oorspronkelijkheid; het ervaren van wie je ten diepste bent.

Het voelt niet alleen goed om je ware zelf te zijn, het is ook bevorderend voor je gezondheid op alle gebieden. Je komt geloofwaardiger over als je authentiek bent en je bent ook nog eens aantrekkelijker voor anderen om mee om te gaan. Het gaat echter veel verder dan dat, authentiek zijn is een deel van je ontwakingsproces, van bewustzijnsverruiming en het ontvouwen van het christusbewustzijn in ons.

Angst verdwijnt als je de kern van waarheid bereikt.

We zijn in essentie multidimensionale vrije wezens in uitwisseling met vrije velden, planeten en andere vrije mensen. We creëren samen een magnetisch vrij veld wat je voedt met vrije informatie in plaats van gestuurde informatie binnen de huidige structuren. Vrije informatie maakt je geest vrij van programmeringen en conditionering zodat je je ware essentie kunt leven, in waarheid en vanuit zuivere waarden!

Het Christusbewustzijn als spiegel naar je ware zelf

We zijn als mens gemaakt om ‘de Christus in ons’ volledig te laten ontwaken. Dit doe je met name door de tijd te nemen voor zelfreflectie, door je te laten spiegelen door het hoogste licht. Het Christusbewustzijn is zo’n spiegel, een zuivere bron van levenslicht. Je zult voelen dat je geliefd bent, dat er voor je gezorgd wordt als je je open stelt in deze verbinding. De verbonden ademhaling ondersteunt dit proces.

Het cerebrum, het Goddelijke deel van onze hersenen is als een poort voor onze ziel. Je kunt deze poort activeren door meditatie of je verbinding met het Goddelijke in jezelf, echter vooral door authentiek te zijn, te zijn wie je werkelijk bent en je ook zo uit te spreken. Het vergroot je scheppingskracht, waardoor het cerebrum kan worden opgeschoond; er ontstaan dan een krans van licht, ook wel aureool genoemd.

Voelen dat je écht leeft…

Authentiek leven vraagt om zuivere waarden en normen gebaseerd op eenheid, liefde en compassie vanuit het hoger hart. Je ontwaakt op een dieper niveau wat je goddelijke kwaliteiten zal doen toenemen en je je wijsheid met anderen kunt delen. Dit is een voorbereiding in het proces van zelfrealisatie. In het jaar van de Draak wat van start gaat op 10 februari kun je dit nog veel meer gaan ervaren.

Wil je het leven ten volle leven en gelukkig zijn dan is het nemen van verantwoordelijkheid voor je leven de allerbelangrijkste stap. Je emoties er laten zijn zonder angst, echt vanuit je gevoel en je hart leven. Het goddelijke in jezelf ervaren en dit ook weer delen met mensen om je heen is het ultieme geluk, wat er ook (om je heen) gebeurt. We maken allemaal tegenslagen mee en desondanks op een diepere laag kunnen voelen dat je hier thuis bent, dat je het leven echt leeft is wat geluk écht is. Het goddelijk in ons geeft je die kracht.

Authentiek zijn in het dagelijks leven

  1. Ervaar je eigen kern, je onschuld, je essentie. Hoe kijk jij naar de wereld in en om je heen? Leef jij in het moment en is er sprake van voldoende Flow in je leven?
  2. Her-ontdek je kosmisch vrij mens zijn, je vrije geest. We zijn kosmische vrije wezens en we zijn hier om dit ook echt te (leren) voelen door het leven zelf, wij zijn het leven, het leven stroomt via ons. Vanuit de kern, het nulpunt, de bron. Door hiermee in contact te komen kom je dichter bij jezelf, je eigen (innerlijke) kracht. Ontspan, neem de tijd om te aanschouwen en te weerspiegelen.
  3. Spreek jezelf uit. Oefen in het verwoorden van jezelf zonder je belemmerd of bezwaard te voelen. Durf te verwoorden wat er speelt. Dat geeft kracht en activeert je zelfbewustzijn. Ontdek de nieuwe, oorspronkelijke taal.
  4. Erken de impact die je hebt of die de ander op jou heeft. Authenticiteit gaat ook over ruimte geven aan onderdrukte emoties. Dat wat er echt mag zijn aan pijn kan zo helen en dat werkt bevrijdend.
  5. Leef in overgave. Overgave is geen actieve houding, maar een houding waarbij je je laat leiden door het grotere, door de stroom van liefde en licht. Overgave is het voeden van wie je werkelijk bent, los van je ego, zodat je innerlijke krachten kunnen toenemen en je ziel zich verder kan ontwikkelen. Leven in overgave is meegaan me de stroom en je plek op aarde volledig innemen. Het helpt je je intuïtie verder te ontwikkelen en het brengt je in dieper contact met je emoties. Je zult vanuit rust en overzicht met je emoties leren omgaan, zodat je meer en meer je eigen kern kunt ontdekken
  6. Doe wat je echt gelukkig maakt in het leven. Door bewust te kiezen voor iets wat echt goed bi je past zul je meer plezier beleven en veel meer jezelf kunnen zijn. Zoek gelijkgestemden op en verbindt je met anderen.
  7. Ontwikkel je intuïtie (verder) bijvoorbeeld door de natuur in te gaan, te mediteren, yoga of muziek. Het sterkt je in je eigen kracht en het maken van bewuste keuzes.

Weet dat Goddelijkheid, godsdeeltjes er altijd zijn, in en om je heen. Manifesteer vreugde en breng licht en liefde in de wereld door je authentieke zelf te zijn.

We hebben allemaal de schoonheid van het bestaan in ons, al is het soms verborgen onder de (dagelijkse) stress, angst of gedoe. Als contrapunt voor het lijden hebben we schoonheid. We zijn hier thuis, dat is wat ons allen met elkaar verbindt. Stel je zelf als doel een bron van leven te zijn, iedere dag opnieuw. Punt.

In het begin was er licht. De kosmos was een leeg weefsel van ruimte-tijd. Wanneer we de draad van het weefsel traceren, terug naar het begin, vinden we dat wat we werkelijk zijn, onmetelijk, onovertroffen… gouden licht.” T. Swann

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Leven in de nieuwe wereld

Anneloes van Hamburg

“Je zou me een moderne monnik kunnen noemen”

Ik werk alleen met de energie en lichtkracht van ons huidige tijdperk, het hogere licht en ik fungeer als een kanaal, als space-holder. Ik heb als multidimensionaal wezen behoefte aan plaatsen waar het het wereldse is weggevloeid en plaats maakt voor stilte, rust en geestelijk leven. Want zonder aardse ruis kom ik tot kosmische afstemming en verbinding, tot diep in het fysieke lichaam.

In deze stilte kan ik me verbinden met een universele woordeloosheid, die eigenlijk mijn taal is. Ik communiceer met de spaties tussen de woorden. Die adembenemende stilte heeft het grote mysterie in zich. Dat is mijn ware thuis.

Lees meer over mij >>