Anneloes

van Hamburg

Hoe benut je de krachtige energie van ‘Het jaar van de Draak’ écht?

Het jaar 2024 is inmiddels een maand onderweg, maar het Chinese ‘nieuwe’ jaar moet nog beginnen, om precies te zijn op 10 februari. Dat wordt niet zomaar een jaar kan ik je vertellen. Het is het jaar van de Houten Draak, gebaseerd op het element hout, en dit element staat voor een nieuw begin en vooruitgang. Een bijzonder hoopvol jaar dus met mogelijke positieve transformatie en magische ontwikkelingen. Althans als je je bewust bent van de (collectieve) blinde vlekken die ons afhouden van transformatie naar ons ware vrije mens zijn.

Het drakenjaar gaat over het openen van je hogere hart, voor jezelf (leren) kiezen en in beweging laten komen om je dat wat er ten diepste in je leeft naar buiten te laten komen; te delen met de wereld. In dit blog laat ik je zien wat daar voor nodig is. Hoe die blinde vlekken zijn ontstaan en hoe je (onbewust) wordt beïnvloed van buitenaf. Het bewust worden van het veld van potentie speelt een hele belangrijk rol in het jaar van de Draak. Na het lezen van dit blog kun je de ware kracht en magie van dit jaar van beter begrijpen, of liever gezegd ervaren en meer toepassen in je leven.

De energie van de Draak

Draken zijn de boodschappers van magie, maar ze staan symbool voor veel meer dan dat. Draken hebben een alwetend vermogen en raken je in je innerlijke wijsheid. Een Draak herkent het valse licht en beschermt het ware licht in ons. Het laat je vrijheid ervaren en stimuleert je ontwakingsproces.
In Feng Shui staan draken voor geluk, voorspoed en groei, maar ook voor harmonie. Een Draak geeft je kracht en helpt je jezelf te ontwikkelen, juist in moeilijke of chaotische tijden. Het is een fantastisch jaar om samen te creëren, om meer Flow in je leven te ervaren en die nieuwe wereld in ons te voelen en te voeden. Om voor een positief rimpeleffect te zorgen om ons heen en om in verbinding te zijn met vrije velden en zo je waardesysteem te verruimen.

De energie van de Draak is super krachtig en is dit jaar volop aanwezig

De energie van de Draak geeft je een boost, een duw in de goede richting als je je openstelt voor deze energie. Het laat je thuiskomen in je diepste zelf, daar waar je ware kracht huist maar ook je essentie. In het jaar van de Draak wordt dit bevestigd en versterkt. Het is het jaar van oneindige mogelijkheden; het jaar van ware transformatie door je te verbinden met dit veld van potentie en je scheppingskracht te vergroten. Alle creatie verloopt namelijk via dezelfde wet, klein en groot en aan alle schepping ligt bewust intentie ten grondslag. Maar hoe conect je nu met deze energie? Neem de tijd de komende periode om je bewust te zijn van deze shift en focus je op het veld van potentie!

Focus op het veld van potentie opent een poort naar nieuw bewustzijn

Alle creatie begint met een veld van mogelijkheden, dat is het veld van potentie. Het is een veld gevuld met vrije deeltjes van energie oftewel licht. Dit veld heeft geen middelpunt, geen richting en de enige manier voor bewustzijn (wat wij zijn) om dit veld te betreden is met intentie. Dit is een scheppende kracht en brengt richting waardoor alle mogelijkheden en deeltjes die door deze intentie in trilling worden gebracht aangetrokken worden. Zo ontstaat coherentie (aantrekking en samenhang), noodzakelijk om te kunnen scheppen en creëren. Aan deze kracht moet energie (actie) worden toegevoegd om iets te manifesteren. Je opent dan als het ware een poort naar nieuw bewustzijn, en ervaart scheppingskracht in dat wat je het écht wilt.

We worden gevangen gehouden in een web van misleiding

Echter, om te kunnen creëren is er nog iets om je bewust van te worden en dat is de sluier van misleiding waar we dagelijks mee te maken hebben. Wij bevinden ons binnen matrixachtige structuren en worden continu getriggerd door golven die vragen om ‘actie en reactie’. Anders gezegd, wij verbinden ons (onbewust) met een collectief veld gebaseerd op intense emoties, meestal een (verzonnen) probleem of bewering. We weten inmiddels wel dat ‘wat we aandacht geven groeit’ maar begrijpen de context van deze onzichtbare krachten, die een sluier van misleiding vormt, vaak niet.

Deze collectieve negatief geladen ‘entiteiten’ worden gevormd door alle gedachten, overtuigingen en verlangens van een grote groep mensen, meestal gebaseerd op intense emoties en aangewakkerd wordt door de machthebber meestal via de media om zo in stand te houden wat ons niet dient. Dit gebeurt zowel in de ‘positieve’ als ‘negatieve’ bewegingen. Zolang we dit als mensheid niet doorzien blijft het bestaan, een wisseling ‘van de wacht’ verandert daar niets aan. We laten ons beroven van onze authenticiteit en ware kracht. Ieder keer opnieuw, vaak zonder dat je het door hebt.

We worden gestuurd

Hoe werkt dat? Simpel gezegd ontstaan er golven van energie (frequenties) op het moment dat een actieveld zich aandient, anders gezegd er een bericht of een gebeurtenis gedeeld wordt van buitenaf die ons raakt. Deze informatie beweging is zo opgebouwd met analoge informatie dat we vanuit onze collectieve programmering wel moeten reageren en de beweging in het veld door onze reactie bekrachtigen, onze eigen kracht onbewust weggeven en de beweging versterken.

We worden door onzichtbare krachten gestuurd in wat we moeten denken én in wat we daarbij dienen te voelen. Dat bepaalt vaak onze ‘werkelijkheid’ of onze ‘realiteit’. Goethe Mefistofeles noemt dit ‘zij, die niet van het licht houden’. Het is er hen alles aan gelegen om onze verbinding met wie we werkelijk zijn, met onze oorspronkelijkheid, onze godsvonk of godsbewustzijn te verstoren.

Deze energetische structuren zie je niet alleen terug in het collectief maar ook in het individu, vaak Larve genoemd. Een Larve ontstaat meestal na trauma of ingrijpende ervaring. De overlevingsstructuur van een Larve is heel sterk, bijna agressief te noemen maar vooral heel volhardend. Deze energetisch structuur zou je ook een parasiet kunnen noemen en ‘voedt’ zich met jouw levensenergie. Het zuigt je als het ware leeg en zorgt ervoor dat je ware kracht weggeeft of verliest.

Wilskracht is de sleutel

De verandering zit in het aanschouwen, het waarnemen, simpelweg bewustzijn van de actie en de reactie en in alle helderheid blijven kijken. Verder niets. Hoe meer je door de manipulatie heen kunt kijken hoe minder je gestuurd kunt worden van buitenaf.

Het vraagt wilskracht om in je kracht te blijven staan, deze energetisch structuren te doorzien en ware vrijheid te ervaren. Iedere dag opnieuw. Het is als het ware een, vaak pijnlijke grote schoonmaak in ons zelf waarbij lichaamsbewustzijn momenteel essentieel is in het proces. Door je steeds opnieuw je te verbinden met de Ik Ben, oftewel Christus energie die in onze cellen is opgeslagen open je diepere lagen en kun je de kracht van de Draak volledig gaan ontvangen en gebruiken.

Het jaar van de Draak in beeld

Op eigen benen staan en zelf verantwoordelijkheid nemen is een lastige opgave voor veel mensen. Het is keuzes maken die eng zijn maar waarvan je diep van binnen voelt dat je ze moet maken. Het is vertrouwen op eigen kracht, iets dat we nauwelijks leren of durven toepassen. Het jaar van Houten Draak biedt je alle steun en kracht die je nodig hebt zodat je het grote hoogte kunt groeien in wat je maar wilt. Maak er gebruik van dit jaar want de draken energie is er in overvloed. Zoek een beeld van een draak of visualiseer je eigen Draak en projecteer die waar en wanneer je maar wilt. Focus en laat los. Blijf dat herhalen en je zult verrast zijn.

Wil je meer weten over het ware vrije mens zijn en hoe je je eigen kracht weer opbouwt? Volg dan de online (basis) training ‘ontwaken in de nieuwe wereld, een magische ervaring’ of word co-creator op een jaarlijkse reis die met niets anders te vergelijken is en je ware magie laat beleven.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Leven in de nieuwe wereld

Anneloes van Hamburg

“Je zou me een moderne monnik kunnen noemen”

Ik werk alleen met de energie en lichtkracht van ons huidige tijdperk, het hogere licht en ik fungeer als een kanaal, als space-holder. Ik heb als multidimensionaal wezen behoefte aan plaatsen waar het het wereldse is weggevloeid en plaats maakt voor stilte, rust en geestelijk leven. Want zonder aardse ruis kom ik tot kosmische afstemming en verbinding, tot diep in het fysieke lichaam.

In deze stilte kan ik me verbinden met een universele woordeloosheid, die eigenlijk mijn taal is. Ik communiceer met de spaties tussen de woorden. Die adembenemende stilte heeft het grote mysterie in zich. Dat is mijn ware thuis.

Lees meer over mij >>