Anneloes

van Hamburg

De drie fases van spiritueel ontwaken in de nieuwe wereld

We leven als mensheid in een overgangsfase tussen een oude en een nieuwe wereld. Dat zorgt ervoor dat je niet meer helemaal ‘hier’ bent, maar ook nog niet helemaal ‘daar’. We dragen allemaal, in meer of mindere mate, iets van de oude wereld in ons. Tegelijkertijd ontwaakt er spiritueel steeds meer vanuit de nieuwe wereld in ons. We gaan als mensheid door een transformatie richting kosmisch vrij mens-zijn. Dat noemen we vaak het proces van spiritueel ontwaken.

Dat kan pijn doen, of eenzaam voelen en soms allebei. Voel jij je soms gevangen in deze overgangsfase, in een spagaat tussen oude en nieuwe wereld? Lees dan vooral door want ik vertel je in dit blog de fases van spiritueel ontwaken en hoe jij dit proces kan vormgeven zodat je vrijer en lichter kunt leven in deze tijd. Er zijn namelijk drie belangrijke fases te noemen in het proces van ontwaken en door je daar bewust mee te verbinden zul je gemakkelijke en gelukkiger je leven vormgeven, hoe chaotisch de wereld om je heen ook mag zijn.

Spiritueel ontwaken is het proces van rups naar vlinder

Je kunt de huidige (overgangs)tijd zien als een tussenstadium. Je bent niet meer helemaal verbonden met de oude wereld maar de nieuwe wereld heeft zich ook nog niet volledig (in jou) geopenbaard. Een reis zoals een rups maakt om vlinder te worden, je bent aan het ontpoppen. Een fase van veel onzekerheid, maar eigenlijk hoef je niets anders te doen dan het grotere plaatje in ogenschouw te houden. En hoeveel deze werdergeboorte grotendeels vanzelf gaat, een natuurlijk proces is, zijn er toch wel wat dingen te noemen om je voor te bereiden. Om je kosmische visie en je oorspronkelijkheid neer te zetten in de huidige chaotische wereld waarin wij leven vraagt ruimte en stilte. Leer weer te vertrouwen op je eigen innerlijke kracht, dat maakt je leven gewoon leuker en gemakkelijker.

Fase 1 is de aanleiding tot spiritueel ontwaken in de nieuwe wereld

Er zijn diverse fases van bewustwording, elk met zijn eigen kenmerken en struikelblokken. Soms kiezen mensen bewust voor deze ontwikkeling, maar meestal gaat het onbewust en is een (heftige) gebeurtenis of iets als een crisis dé aanleiding om dit proces aan te gaan. Het is regelmatig zelfs letterlijk een kwestie van leven of dood. Hoe het ook begint, het is een ontwikkeling van ontwaken, van bewustwording wat niet meer te stoppen is. Of beter gezegd, als het eenmaal op gang komt is er geen weg meer terug. Dat is lang niet altijd gemakkelijk of leuk, maar je krijgt er heel veel voor terug, zoals innerlijke vrede, een heldere geest, vreugde, liefde en verlossing van persoonlijk lijden.

De reis naar binnen vraagt moed!

Zolang onze identiteit of ego de boventoon voert, en we vanuit onbewust programma’s ons leven leiden (lijden) is er nog nauwelijks sprake van bewustwording. Erbij willen horen, aanpassen aan het systeem en de oude taal zijn hierbij kenmerkend en we gaan daarmee voorbij aan onze behoeftes.
Pas als er, om wat voor reden dan ook, een ongemakkelijk gevoel begint te ontstaan, of er iets mist of niet meer past kom je los van je verhaal. Je bent namelijk veel meer dan dat en voelt een diepe behoefte aan verandering. Je gaat op zoek naar antwoorden vanuit een diepere laag, een reis van binnen naar buiten. Je leert (veel meer) reflecteren op jezelf en je zoekt de antwoorden niet meer in de buitenwereld maar in jezelf.

Dat leidt tot loslaten, van alles wat je niet meer dient, van dat wat onbevredigend is. Van alles dat wat je klein houdt en van dat waar je diep in je hart niet gelukkig mee bent. Dat brengt het gevoel van eenzaamheid met zich mee en is daarom wellicht de moeilijkste fase in het proces van spiritueel ontwaken, zeker ook de langste. Maar zoals gezegd er is geen weg terug. Het gevoel van er bij willen horen wordt vervangen door het verlangen van vrij en wakker zijn. Je vermogen tot manifesteren van je wensen wordt groter.

Fase 2 is volledig aanwezig komen in de leegte

De tweede fase is voor veel mensen een lastige fase en dat is niet zo gek als je voor het eerste bewust wordt (gemaakt) van de leegte. De leegte is namelijk ongrijpbaar en wordt nauwelijks benoemd in onze samenleving. Dit is ook de fase van het zuiveren, het loslaten van oude ballast of opgeslagen informatie op allerlei niveau.
Het is een uitdaging om je te verbinden met deze leegte, zonder precies te weten wat het is, of waar het toe leidt. Beetje bij beetje begin je te ervaren dat je alles al bent, dat je de leegte bent, de essentie en al het leven dat zich openbaart. Je laat de weerstand los zodat de universele liefde vrij kan stromen en je meer flow gaat ervaren in je leven. Je gaat dit delen met de wereld om je heen, dat wordt je belangrijkste doel in je leven. Dit doe je door zonder oordeel, zonder label het leven waar te nemen. Steeds weer opnieuw.

Fase 3 is de integratie in het dagelijkse leven

De lange fase van integratie breekt aan zodra je de leegte hebt ervaren tot in je diepste kern. Hoe kun je aanwezig blijven in deze staat van zijn in je dagelijkse leven? Hoe kom je tot echte verbinding in de nieuwe wereld? Dit vraag je keuzes te maken die je eng vindt maar waarvan je diep van binnen voelt dat je ze moet maken. Keuzes die passen bij een liefdevollere, gelijkwaardige wereld, ieder dag opnieuw. Alleen dat leidt in stappen naar een nieuwe wereld. Nieuwe ideeën kun je namelijk niet vormgeven binnen oude concepten of structuren. Je vormt je eigen autoriteit en volgt je eigen wil vanuit innerlijke wijsheid.

Laat het ontstaan, stop met hard werken aan jezelf. Blijf bij je ervaring, niet langer vanuit het hoofd maar vanuit waarnemen. Wat is er aanwezig in iedere ervaring? Dat ben je zelf! Je bent een vrij mens met toegang tot vrije informatie vanuit vrije velden. Dat maakt dat alles wat je onderneemt vanuit vrijheid ontstaat en via je daden en woorden anderen raakt in het hart.

Leer surfen op de golven van de nieuwe tijd

Gelukkig sta je niet alleen in dit proces, we gaan als mensheid door het proces van spiritueel ontwaken. Dat is op geen enkele manier tegen te houden. Hoe meer je je bewust bent van deze ontwikkelingen en deze fases van spiritueel ontwaken hoe meer je je kunt voorbereiden door te leren effectievere te surfen op de golven van de nieuwe tijd.

Einstein vertelde het al, je kunt een probleem niet oplossen op het niveau van bewustzijn waarop het is ontstaan. Als we de aard kennen van de energieën die naar ons toe bewegen, kunnen we daar gebruik van maken.

Ben je toe aan verdieping van jouw ontwakingsproces, jouw wedergeboorte? Dan is de online training ‘ontwaken in de nieuwe wereld voor een vrijer en lichter leven’ echt iets voor jou! Nu met 20% introductie korting via de code: Vrijmens.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Leven in de nieuwe wereld

Anneloes van Hamburg

“Je zou me een moderne monnik kunnen noemen”

Ik werk alleen met de energie en lichtkracht van ons huidige tijdperk, het hogere licht en ik fungeer als een kanaal, als space-holder. Ik heb als multidimensionaal wezen behoefte aan plaatsen waar het het wereldse is weggevloeid en plaats maakt voor stilte, rust en geestelijk leven. Want zonder aardse ruis kom ik tot kosmische afstemming en verbinding, tot diep in het fysieke lichaam.

In deze stilte kan ik me verbinden met een universele woordeloosheid, die eigenlijk mijn taal is. Ik communiceer met de spaties tussen de woorden. Die adembenemende stilte heeft het grote mysterie in zich. Dat is mijn ware thuis.

Lees meer over mij >>