Anneloes

van Hamburg

Loskomen van je verhaal doe je zo!

De eerste dag dat we samen kwamen voor de reis ‘ik ben een andere jij’, een reis vanuit het vrije-mens-zijn, zijn we elkaar gaan voorstellen zonder verhaal. Let wel, zonder dat de een de ander kende, enkel in de energie dus. Elkaar voorstellen door je te openen, te verbinden en jezelf te herkennen in de ander vraagt een bepaalde ontwikkeling in je ‘Ik Ben bewustzijn’. Loskomen van het verhaal waar we ons in onze samenleving altijd maar mee identificeren, waar we steeds op aangesproken worden vanuit allerlei pijnlichamen met alle beperkende gevolgen van dien.

In dit blog leg ik je uit waarom het zo belangrijk is dat je je bewust wordt dat je niet je verhaal bent. Dat je je los kunt maken van je verhaal, je kunt ontwikkelen in ‘Ik Ben bewustzijn’ en dat dit de aanvang is tot zelfrealisatie. Ik vertel je waarom de kracht van een groep essentieel kan zijn in dit proces, maar ook hoe je verhaal verschilt van wie je werkelijk bent. Door je te verbinden met ‘je verhaal’ kom je niet of nauwelijks tot ontwaking van het vrije mens zijn. Ik laat je zien hoe je het ‘Ik Ben bewustzijn’ kunt laten groeien en hoeveel dit je kan verrijken in je leven.

We hebben een beeld van onszelf en proberen dat beeld (onbewust) steeds te verbeteren.

We creëren ons verhaal op het niveau van vorm en we gaan dat door herhaling en bekrachtiging steeds meer manifesteren in de fysieke wereld. Maar dat niet alleen, het verhaal wordt ook meegenomen in de niet-fysieke wereld, in de energie wat maakt dat ondanks je harde werken je toch vaak weer vast loopt, weinig Flow ervaart en oude patronen zich weer aandienen. Oude concepten die meegenomen worden in de energie, onbewust, zorgen voor bevestiging van je verhaal. Het houdt in dat wat je niet meer wilt in stand wordt gehouden en daarnaast voorkomt het zelfverwezenlijking. Een gevaarlijke vicieuze cirkel dus.

‘Ik Ben bewustzijn’ gaat over eenheid en dat is niet hetzelfde als je verhaal.

We hebben ons verhaal enkel en alleen nodig om te kunnen groeien, het bepaalt niet wie we zijn. Je kunt er dus voor kiezen om je verhaal los te laten en je er niet mee te identificeren, het is namelijk niet wie je bent. Leven als je verhaal is leven in een veld van dualiteitsbewustzijn; het leven overkomt je, je hebt er geen grip op of je voelt je slachtoffer. Het is een staat van onbewust zijn, een veld van angst en lineair denken.

Door het voeden en werkelijk ervaren van jezelf, innerlijk werk en spirituele groei, wordt je meer bewust van je persoonlijkheid en je zielsverbondenheid. Je ontdekt dat je zoveel meer bent dan een fysiek lichaam met een ziel. Je hartsbewustzijn wordt aangeraakt en opent zich verder, waardoor er een diepere verbinding komt met jezelf en de wereld om je heen. Je wordt geleid en gedragen op deze reis van vrij mens zijn en eenmaal op weg is er geen weg meer terug in deze beweging.

Het pad van illusie van afgescheidenheid naar eenheidsbewustzijn.

Meestal leidt dit tot een verdere ontwikkeling, of liever gezegd een diepere verbinding met het goddelijke plan, bron van Waarheid, het grotere geheel. We worden ons bewust van een universele intelligentie en onze ware innerlijke kracht. Je herkent deze staat van zijn meestal aan de andere (dan voorheen) keuzes die iemand maakt. Je komt los van geprogrammeerde informatie via de media en gaat op een andere manier voor jezelf zorgen. Vanuit liefde en eenheid zodat het collectief spiritueel bewustzijn zich kan openen in jou via het hogere hart.

Het hogere hart heeft het bewust zijn van dat wij één zijn. Vanuit dat bewustzijn gevoed worden zorgt dat iedereen zijn kwaliteit en talenten vanzelf deelt waardoor alles en iedereen word gevoed, dat is overvloed. Je gaat leven vanuit verbondenheid in plaats van afgescheidenheid en je ontwikkelt op deze manier het proces van zelfrealisatie, een vorm van verlichting.

Het proces van menselijke verlichting

Het proces van verlichting kan pijnlijk en/of eenzaam voelen. Je kunt klachten ervaren op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel niveau. Je kunt fysiek denken aan hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, onverklaarbare pijnen, rugpijn, etc. Op emotioneel en/of mentaal niveau kan er sprake zijn van neerslachtigheid, somberheid, angst, verdriet, gevoel van afwezigheid, vluchtgedrag, boosheid, paniek, gevoel van eenzaamheid, verstoord slaappatroon en zo verder. Klachten die je soms danig uit balans kunnen halen. Laat je er niet door uit het veld slaan want het is het proces van loslaten van informatie, technieken en methodes, dat wat je allemaal geleerd en gedaan hebt en de ruimte die dan ontstaat te vullen met innerlijke wijsheid. Een intelligentie die in onze samenleving nauwelijks plek krijgt. Het is over het algemeen niet iets waar je bewust voor kiest, het proces kiest jou zou je kunnen zeggen, het is er.

Geef je jezelf en elkaar de tijd!

Het proces van verlichting vraagt doorzetting, focus en creativiteit. Het herinnert je dat er een kracht in je aanwezig is die alles bepalend is. We zijn al het ware geprogrammeerd om ons zelf te verwezenlijken. Ook als dat pittig is binnen onze huidige systemen, juist dan!

Om de doorlopende lijn in je verhaal te doorbreken breng je nieuw bewustzijn in je dagelijks leven. Dit doe je door de stilte in jezelf te verruimen, door zonder oordeel alles te aanschouwen. Een hogere intelligentie die opgeslagen ligt in onze cellen kan zich zo meer en meer tonen, zonder vorm want universele liefde is vormloos. Je gaat daarmee jezelf in ander herkennen, in stilte zonder woorden, zonder verhaal.

Om je maskers te kunnen laten vallen is het echter belangrijk dat je je veilig en gedragen voelt, we elkaar de ruimte geven zonder te oordelen, leren delen zonder elkaars persoonlijke grenzen te overschrijden. Dat kan in een groep waar een overstijgende spirituele grondslag en zuivere spirituele voeding is. Dan kun je de inzichten ontvangen om je subtiele ego los te kunnen laten en kan het proces van verlichting op gang komen. Maar ook zonder een groep van gelijkgestemden kun je dit proces vormgeven, jezelf verwezenlijken door je je ware mens zijn te herinneren en zo stap voor stap steeds mee in het vrije veld gaan bewegen.

Meer weten over de reis ‘ik ben een andere jij’? Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Leven in de nieuwe wereld

Anneloes van Hamburg

“Je zou me een moderne monnik kunnen noemen”

Ik werk alleen met de energie en lichtkracht van ons huidige tijdperk, het hogere licht en ik fungeer als een kanaal, als space-holder. Ik heb als multidimensionaal wezen behoefte aan plaatsen waar het het wereldse is weggevloeid en plaats maakt voor stilte, rust en geestelijk leven. Want zonder aardse ruis kom ik tot kosmische afstemming en verbinding, tot diep in het fysieke lichaam.

In deze stilte kan ik me verbinden met een universele woordeloosheid, die eigenlijk mijn taal is. Ik communiceer met de spaties tussen de woorden. Die adembenemende stilte heeft het grote mysterie in zich. Dat is mijn ware thuis.

Lees meer over mij >>