Anneloes

van Hamburg

De reis van de held

Ik nodig je uit om je te verbinden met je zielenenergie en je ik-kracht. Je ik-kracht stimuleert je zelfbewustzijn; je energie gaat beter stromen en je persoonlijke ontwikkeling versnelt. Situaties die je moeilijk vindt ga je accepteren en zien als uitdagingen en je voelt je meer geliefd en verbonden. Ik neem je mee in een korte versie van jouw reis van de held.

Activeer, als je wilt, de lichtcode ‘IK’ hieronder om je ook op onbewust niveau te verbinden met je ik-kracht en de reis van de held. Haal een keer diep adem en kijk rustig een minuut (of langer) naar de afbeelding. De code resoneert direct met dat deel in jou dat hier verbinding mee maakt. Ze creëert ontspanning en bewustzijn zodat je zonder veel moeite je eigen ontwikkeling kunt volgen. Ze brengt je in een staat van ‘zijn’, aanwezig in het nu.

De reis van de held

Je ziel roept steeds weer op tot avontuur, om te spelen en te ontwikkelen. Je ziel leidt je ook tot je innerlijke bron, je ware essentie. Ze leidt je naar de stilte, je ware vrije mens zijn, zodat er ruimte ontstaat voor bezinning.

Stilte is niet het wegvallen van geluid, stilte is een staat van zijn in de leegte.

De roep van je ziel kan op jonge leeftijd al hoorbaar zijn, maar dat hoeft niet. Je kunt hier ook op latere leeftijd door getroffen worden, alsof je plotseling ontwaakt. Wees gerust, het is nooit te laat om hier naar te luisteren. Wees lief voor jezelf. De roep van je ziel kan ook heel angstig voelen, vooral in onze huidige cultuur, alsof de vaste grond onder je voeten verdwijnt. Je (schijnbare) zekerheden lijken uit je handen te glippen, maar onthoudt dat vanuit chaos altijd weer iets nieuws geboren wordt.

Ieder avontuur is op dezelfde manier opgebouwd. Het is zoals je het herkent in kindersprookjes, mythes en legendes, precies zo. Beschrijf of beleef je eigen avontuur via onderstaande opbouw. Wanneer ben jij op avontuur gegaan en hoe is dat verlopen? Of wil je graag op avontuur, verlang je naar iets anders en wat houdt je tegen? Hoe raak je weer in contact met jouw scheppingskracht?

Opbouw van de reis

  • De held verkeert in een bepaalde bestaande situatie. Dat kan een maatschappelijke, psychologische, relationele of andere situatie zijn
  • De oproep tot avontuur (terug naar je essentie, komt vaak voort uit een crisis zoals ziekte, overlijden van dierbare, verlies of ongeluk) Weigering naar de roep te luisteren, deinst terug of vlucht soms. Immers de reis is gevaarlijk, moeilijk soms pijnvol. (rationele argumenten proberen je tegen te houden)
  • Magische helpers staan hem bij, hij krijgt onverwachte steun of aanmoediging De drempel over > de reis begint Het verraad (je denkt dat je er bent, arrogantie, van je voetstuk vallen, “jij dacht toch niet dat…”, vaak uit onverwachte hoek, eenzaam en verwonding in deze periode), beproevingen, maar de held zet door
  • Diepste donkerte van het woud (de open plek met het kasteel) (“magische” helpers komen je helpen, hulp uit onverwachte hoek) De schat wordt gevonden, dit kan van alles zijn
  • De schat moet gedeeld worden, is niet alleen van jou. (de schat is er om weg te geven, het levenswater moet geschonken worden)
  • Terug naar de wereld (bijvoorbeeld in sprookjes de raaf die de sleutel pikt) De drempel naar het bovenbewuste (de dagelijkse wereld) (vinden van bestemming)
  • Weer thuiskomen. Hoe wordt je ontvangen, wat tref je aan?

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Leven in de nieuwe wereld

Anneloes van Hamburg

“Je zou me een moderne monnik kunnen noemen”

Ik werk alleen met de energie en lichtkracht van ons huidige tijdperk, het hogere licht en ik fungeer als een kanaal, als space-holder. Ik heb als multidimensionaal wezen behoefte aan plaatsen waar het het wereldse is weggevloeid en plaats maakt voor stilte, rust en geestelijk leven. Want zonder aardse ruis kom ik tot kosmische afstemming en verbinding, tot diep in het fysieke lichaam.

In deze stilte kan ik me verbinden met een universele woordeloosheid, die eigenlijk mijn taal is. Ik communiceer met de spaties tussen de woorden. Die adembenemende stilte heeft het grote mysterie in zich. Dat is mijn ware thuis.

Lees meer over mij >>