Anneloes

van Hamburg

Je bewustzijn ontwikkelen, hoe doe je dat?

Een vraag die ik heel vaak heb gekregen door alle jaren heen gaat over het ontwikkelen van je bewustzijn. Voor mij is bewustzijn (in de volksmond vaak gebruikt) iets anders dan bewust zijn. Dit blog gaat over het eerste. Ik neem je mee langs de drie aspecten van bewustzijn en hoe je per aspect daar meer inzicht in krijgt zodat je het inzetten in je leven.

Laten we beginnen met wat bewustzijn eigenlijk is. Bewustzijn is aanwezig in alles wat schepping is. Het omvat het zichtbare en de niet zichtbare wereld. Bewustzijn is het vermogen van een systeem om op prikkels te reageren. Er zijn in deze betekenis drie belangrijke aspecten van bewustzijn te noemen:

het onderbewustzijn,

het zelf bewustzijn en

het hoger bewustzijn.

Het samenspel van deze drie aspecten is bepalend in het creëren van je omstandigheden en het benutten van de kracht van je geest. 

Het onderbewustzijn

Het onderbewustzijn is een uitermate krachtig programma dat automatisch verloopt en dat is maar goed ook omdat veel processen automatisch moeten verlopen. Denk hierbij aan je hartslag, het aanmaken van bloedcellen, verteren van voedsel of je bloedsomloop. Maar ook aan dingen als autorijden, het spreken van een taal, gewone handelingen dus.

Het onderbewuste is een deel van onszelf waar we maar weinig grip op hebben. Er ligt heel wat informatie opgeslagen die voor langere tijd ons leven zal beplaen. We beseffen dat vaak niet en daardoor kan het ons behoorlijk in de weg zitten. Onderzoek wijst uit dat onze herinneringen opgeslagen liggen in onze cellen, letterlijk door het hele lichaam verspreid.

De kwetsbaarheid hiervan, daar waar het nu mis gaat, is de beïnvloeding op dit niveau door bijvoorbeeld de media. En denk niet te snel dat het jou niet overkomt. Als een boodschap overtuigend een aantal keren herhaald wordt zal dit, ongeacht of dit goed voor je is door, het onderbewuste als waarheid worden gezien en worden uitgevoerd.

Dit kan desastreuze gevolgen hebben, kijk maar naar onze samenleving en wat er in ‘het nieuws’ komt, het is meestal pure beïnvloeding,  Het onderbewuste maakt namelijk geen onderscheid tussen positief of negatief of wat waar is of niet.  Het kan kwaad niet onderscheiden van goed met alle gevolgen van dien. Het kan niet ‘nadenken’ of ‘redeneren’, het voert programma’s uit zo simpel is het.

Als je dat weet kijk dan nog eens kritisch naar je eigen gedrag. Het onderbewuste is daar namelijk niet verantwoordelijk voor. Wie dan wel? Dat is je zelfbewustzijn, ook wel je bewuste geest genoemd.

Zelfbewustzijn

Je zelf bewustzijn is hoe je de wereld om je heen ervaart via je zintuigen, alles wat je hoort, ziet, voelt en proeft, maar wat nog veel belangrijker is: het is je zelfbewustzijn dat in staat is om te redeneren. Je bewuste geest stelt je dus in staat om je resultaat te kiezen en daardoor invloed te hebben op je welzijn. Het is de poortwachter (bewaker) van je onderbewuste!! Althans dat zou het moeten zijn.

Deze functie is uitermate belangrijk, het zou eigenlijk alleen maar gevraagde, voedende en gezonde berichten door moeten te laten richting het onderbewuste. Het zou ook de enige commandant van je onderbewuste moeten zijn. Helaas hebben de meeste mensen geen idee van deze rol en laten zijn via de media, school, vriend en vijand berichten ongecontroleerd doorgeven aan hun onderbewuste. Met alle gevolgen van dien…

Who runs your show?

Wees je eens bewust de komende periode hoeveel diepgewortelde onbewuste programma’s jouw leven bepalen. Voor  hoeveel van die programma’s heb je bewust gekozen? Hoe actief is jouw poortwachter, je bewuste geest eigenlijk? Ben jij werkelijk wie je in je essentie bent? Leef je vanuit je hart en heb je voldoende eigenwaarde? Ken je je kwaliteiten en zet je die in? Ga jij bewust om met dat wat er op je pad komt? Hou je echt van  jezelf?  Vragen je aanzetten tot het ontwikkelen van meer zelfbewustzijn.

Wil je niet gewenste programma’s in je onderbewuste her-programmeren? Open je hogere zelf!

Hoger bewustzijn

Je hogere bewustzjin, je hogere zelf is het minst toegankelijke aspect van je bewustzijn omdat het voorbij gaat aan de mentale en lichamelijke wereld. Je hogere zelf maakt ook geen onderscheid tussen goed en fout, blij of verdrietig, etc en niet omdat het niet in staat is, maar omdat het niet nodig is. Hoger bewustzijn is stilte, het is het alweten, dat alle kennis in jou huist.

Je uiterlijke wereld is een weerspiegeling van je innerlijke wereld, dat weer een product is van je gedachten. Je werkelijkheid is de spiegel om je bewustzijn te ervaren.

Bewustzijn is de ruimte waarin het denken bestaat wanneer die ruimte bewust is geworden van zichzelf.

Vanuit de geest gezien is er geen onderscheid tussen deze drie aspecten van bewustzijn. Het is energie dat op verschillende frequenteis beweegt. Je kunt er dus niet naar toe bewegen, het is er al. Het enige wat je dus hoeft te ‘doen’ is je er bewust van worden.

WIl je de negatieve programma’s vervangen door positieve boodschappen start dan met het wijzigen van de structuur van opdrachtgeven. Dat houdt in dat je je bewuste geest als poortwachter voor je onderbewuste laat fungeren, zoals het bedoeld is. Je hebt dan de mogelijkheid om zelf te bepalen welke boodschappen je doorlaat en welke niet. Laat je bewuste geest samenvallen met je hogere geest zodat je in stilte de waarnemer wordt van je leven.

Herprogrammeren

Oude patronen en gedragingen die je beperken zijn illusies, programma’s van eerdere misplaatst onderbewustzijn. Er zijn vele manieren (vanuit de oude overtuiging) om dit te vervangen door patronen en gedragingen die je meer opleveren. Denk daarbij aan meditatie, visualisatie, kindwerk, affirmaties etc. En hoewel dat net zo goed illusies zijn levert je dat aanzienlijk meer (geluk) op en creeer je je eigen werkelijkheid.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Leven in de nieuwe wereld

Anneloes van Hamburg

“Je zou me een moderne monnik kunnen noemen”

Ik werk alleen met de energie en lichtkracht van ons huidige tijdperk, het hogere licht en ik fungeer als een kanaal, als space-holder. Ik heb als multidimensionaal wezen behoefte aan plaatsen waar het het wereldse is weggevloeid en plaats maakt voor stilte, rust en geestelijk leven. Want zonder aardse ruis kom ik tot kosmische afstemming en verbinding, tot diep in het fysieke lichaam.

In deze stilte kan ik me verbinden met een universele woordeloosheid, die eigenlijk mijn taal is. Ik communiceer met de spaties tussen de woorden. Die adembenemende stilte heeft het grote mysterie in zich. Dat is mijn ware thuis.

Lees meer over mij >>