Verbindende intelligentie (Vagus zenuw)

Het ontwikkelen van deze vorm van intelligentie is van levensbelang. Waarom? We kennen allemaal de uitdrukking: wat je geeft is wat je krijgt of wat je zaait is wat je oogst. Als we iets goeds doen voor een ander, wanneer we ons écht verbinden met een ander dan treed er een verbazingwekkend, wonderlijk mooi systeem in werking. Niet alleen voor die ander, maar juist ook voor jezelf! Alles is namelijk reflectie. 

De vagus zenuw wordt aangezet en dat heeft direct effect op je hersenen waardoor je in een andere staat van bewustzijn komt. Zoals oxytocine het liefdeshormoon wordt genoemd kun je de vagus zenuw de liefdeszenuw noemen. Je stijgt als het ware boven jezelf uit en wordt onderdeel van pure liefde, je voelt hoe alles één is en je brein verbindt zich met een groter netwerk van informatie.

Dit heeft legio positieve effecten op allerlei onderdelen in je leven, maar wat vooral belangrijk is om te ervaren is dat de vagus zenuw alle organen in je lichaam raakt. Het heeft daardoor een verstekende en vernieuwende werking op je immuunsysteem en je zelfhelende vermogen. Steeds weer opnieuw.

Contact