Niets is wat het lijkt

Een bewustwordingsproces is geen statisch begrip met een begin en een eindpunt. Het is niet voor niets een proces, iets waar je in groeit, iets wat ontstaat. Het is waar je je hart voor openzet en je vanuit je diepste zelf mee verbindt. Gewoon door je ‘ding’ te doen in het leven, vaak zonder precies te begrijpen wat er gebeurt, maar het gebeurt! Het is meegaan met de stroom, je laten leiden, open staan voor het onbekende en nooit iets uitsluiten. Alles omarmen, hoe moeilijk, pijnlijk of vreemd het ook is en durven reflecteren. Je uitdagingen leren zien als groeimogelijkheden. Groeien in bewustzijn is (spiritueel) wakker worden, ontwaken. Het is je herinneren waar je vandaan komt en hoe alles één is. Het is je licht laten schijnen en zijn wie je werkelijk bent in al je heelheid.

Alles valt of staat met het nemen van verantwoordelijkheid voor je leven, op alle fronten. Je gaat daardoor steeds bewuster leven en keuzes maken die passen bij je hart, bij wie je werkelijk bent. Je gaat anders kijken, voelen, denken, horen, geloven en daardoor ook anders doen. Zo simpel is het. Als je daar eenmaal mee begint is er geen weg terug: het wordt een manier van leven. Pas dan ga je werkelijk doorzien wat er echt speelt in de wereld waarin wij leven. Wat er nu in de wereld gebeurt en wordt opgezet is ‘to big’ voor de meeste mensen om te kunnen vatten of te geloven. Het leren doorzien dat ‘dat het kwaad vaak verborgen zit in het zogenaamde goede’ en dat ‘niets is wat het lijkt’ vormt de basis van waaruit de collectieve bewustwording op gang komt en de verandering kan gaan plaatsvinden.

Er wordt vanuit machthebbers gewerkt met de methode:  ‘problem – reaction – solution. Een ernstig probleem veroorzaken, heftige collectieve emotie uitlokken en dan bijvoorbeeld regelgeving er door drukken als zogenaamde oplossing en veiligheid. Trap er niet in, onderzoek de andere kant, vraag door en vooral luister naar je gevoel. Dan zal je gaan ervaren dat zelfs de heftigste gebeurtenis waar iedereen van afschuw over is meestal simpelweg niet is wat het lijkt.

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company