ADHD

Een van de meest voorkomende ‘gedragsproblemen’ tegenwoordig is ADHD. Het grootse deel van deze kinderen is heel sensitief en heeft te maken met een te grote alertheid voor de omgeving, wat de oorzaak is van overprikkeling van het zenuwstelsel. Sommige kinderen stemmen zich onbewust af op allerlei energiefrequenties wat tot gevolg heeft dat ze (te) veel informatie opdoen uit hun omgeving.

Sommige kinderen doen informatie op die niet past bij hun leeftijd waardoor ze die niet kunnen duiden en geen plek weten te geven in de hersenen. Het kan ook zijn dat kinderen onrust uit de omgeving opnemen en uiten zonder het zich bewust te zijn. Welke van deze varianten het ook is voor het kind één ding is duidelijk: het kind voelt zich uitgeput. Dat is het tegenovergestelde van wat vaak gedacht wordt namelijk dat het kind te veel energie zou hebben. Ze voelen zich (onbewust) angstig en zoekt naar een veilige omgeving.

Ritalin onderdrukt deze angst en schakelt het eigen systeem uit wat ze waarschuwt om niet over hun eigen grenzen te gaan en daardoor lijkt het alsof ze tot rust komen. Met alle schadelijke en verslavende gevolgen van dien.

Visuele problemen

Veel concentratie problemen van kinderen komen tegenwoordig voort een onzichtbare visuele disfunctie. Vaak wordt dit verward met bijvoorbeeld ADHD. Kijken gebeurt met de ogen, maar zien gebeurt in de hersenen. Het testen van de ogen op het zien van scherpte gebeurt veel, het testen van de samenwerking van de ogen en het verwerken van visuele informatie gebeurt veel te weinig. Het niet goed kunnen zien kan voor veel leer- en leesproblemen zorgen en wordt in het onderwijs nog nauwelijks herkent. Dit heeft grote impact op het zelfbeeld van het kind, zijn vertrouwen in zijn eigen kunnen en veroorzaakt stress en spanning waardoor het leren of lezen nog moeizamer verloopt. Wanneer je als opvoeder herkent en erkent wat er speelt bij je kind kun je (op verschillende manieren) werken aan synchronisatie van de hersenen.

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company