Je bewustzijn ontwikkelen deel 1 en 2

Een vraag die ik heel vaak heb gehoord. Laten we beginnen met wat bewustzijn eigenlijk is. Bewustzijn is aanwezig in alles wat schepping is. Het omvat het zichtbare en de niet zichtbare wereld. Bewustzijn is het vermogen van een systeem om op prikkels te reageren.

Er zijn drie vormen van bewustzijn:  het onderbewustzijn, het zelf bewustzijn en het hoger bewustzijn. Het samenspel van deze drie vormen is bepalend in het creëren van je omstandigheden.

Het onderbewustzijn is een uitermate krachtig programma dat automatisch verloopt en dat is maar goed ook omdat veel processen automatisch moeten verlopen. Denk hierbij aan je hartslag, het aanmaken van bloedcellen, verteren van voedsel of je bloedsomloop. Maar ook aan dingen als autorijden, het spreken van een taal, gewone handelingen dus. De kwetsbaarheid hiervan, daar waar het nu mis gaat, is de beïnvloeding op dit niveau door bijvoorbeeld de media. En denk niet te snel dat het jou niet overkomt. Als een boodschap overtuigend een aantal keren herhaald wordt zal dit, ongeacht of dit goed voor je is door, het onderbewuste als waarheid worden gezien en worden uitgevoerd.

Dit kan desastreuze gevolgen hebben, kijk maar naar onze samenleving en wat er in ‘het nieuws’ komt. Het is pure beïnvloeding van een groter plan.  Het onderbewuste maakt namelijk geen onderscheid tussen positief of negatief.  Het kan kwaad niet onderscheiden van goed met alle gevolgen van dien. Het kan niet ‘nadenken’ of ‘redeneren’, het voert programma’s uit zo simpel is het.

Als je dat weet kijk dan nog eens kritisch naar je eigen gedrag. Het onderbewuste is daar namelijk niet verantwoordelijk voor. Wie wel? Daar meer over in deel 2.

Je bewustzijn ontwikkelen hoe doe je dat? Deel 2

Er zijn drie vormen van bewustzijn:  het onderbewustzijn, het zelf bewustzijn en het hoger bewustzijn. Het samenspel van deze drie vormen is bepalend in het creëren van je omstandigheden.

Het onderbewuste is dus, zoals gezegd in deel 1,  niet verantwoordelijk voor het feit dat het kwaad niet van goed kan onderscheiden en niet kan redeneren, het voert alleen uit. Wie is er dan wél verantwoordelijk? Je zelf bewustzijn, ook wel je bewuste geest genoemd.

Je zelf bewustzijn is hoe je de wereld om je heen ervaart via je zintuigen, alles wat je hoort, ziet, voelt en proeft, maar wat nog veel belangrijker is: het is je zelfbewustzijn dat in staat is om te redeneren. Je bewuste geest stelt je dus in staat om je resultaat te kiezen en daardoor invloed te hebben op je welzijn. Het is de poortwachter (bewaker) van je onderbewuste!! Althans dat zou het moeten zijn.

Deze functie is uitermate belangrijk, het zou eigenlijk alleen maar gevraagde, voedende en gezonde berichten door moeten te laten richting het onderbewuste. Het zou ook de enige commandant van je onderbewuste moeten zijn. Helaas hebben de meeste mensen geen idee van deze rol en laten zijn via de media, school, vriend en vijand berichten ongecontroleerd doorgeven aan hun onderbewuste. Met alle gevolgen van dien…

Wees je eens bewust de komende periode hoeveel diepgewortelde onbewuste programma’s jouw leven bepalen. Voor  hoeveel van die programma’s heb je bewust gekozen? Hoe actief is jouw poortwachter, je bewuste geest eigenlijk? Ben jij werkelijk wie je in je essentie bent? Leef je vanuit je hart en heb je voldoende eigenwaarde? Ken je je kwaliteiten en zet je die in? Ga jij bewust om met dat wat er op je pad komt? Hou je echt van  jezelf?  Vragen je aanzetten tot het ontwikkelen van meer zelfbewustzijn.

Wil je niet gewenste programma’s in je onderbewuste her-programmeren lees dan binnenkort deel 3.

Reageren? Leuk!

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company